Afvalinzameling

De gemeente stimuleert het scheiden van afval om het milieu te sparen. Zie voor meer informatie www.utrecht.nl > milieu en afval.

Restafval moet in de container aan de Othellodreef voor portiek 63-75 of in de containers aan de Tannhäuserdreef.

Als het mechanisme hapert, adviseren we om er meteen melding van te maken bij de gemeente (via website www.utrecht.nl, Kies  ‘meldingen’ of bel 030 – 286 00 00).

Zet het afval niet naast de container, want dan riskeer je een boete, het geeft stank- en rommeloverlast en meer ongedierte op straat.

Plastic, blik en pakken kan in de oranje container naast die van het restafval.

GFT-afval wordt op maandag opgehaald. De bruine container mag op zondag na 22.00 uur op straat worden gezet.

Oud papier, glas en textiel kan gescheiden worden in de containers op de Arnodreef voor  snackbar Aladin.

Grof vuil wordt op afspraak opgehaald door de gemeente, Tel. (030) 286 00 00.

Zwerfvuil: Het is de verantwoordelijkheid van de bewoners om de tuin en het trottoir voor de flat enigszins netjes te houden. Daarvoor zijn grijptangen beschikbaar. Deze hangen in elke portiek en kunnen gebruikt worden.

Elektrische apparaten, die hergebruikt kunnen worden, worden op afspraak opgehaald door Emmaüs Retourshop Overvecht. Bel voor een afspraak naar 030 677 1540.

Klein huisraad  zoals servies, huishoudelijke artikelen, kleine apparaten, nog bruikbare kleding en schoenen, boeken, DVD’s en CD’s, beddengoed, speelgoed etc. kan ingeleverd worden bij de Weggeefwinkel Mooie Zooi, Camera Obscuradreef 121.

Zie voor openingstijden facebook: Weggeefwinkel Utrecht Overvecht of mail naar weggeefwinkelovervecht@gmail.com