Het huishoudelijk reglement bevat de afspraken en richtlijnen die gelden voor het dagelijks gebruik van de gemeenschappelijke ruimtes en het onderhoud van het gebouw. Dit reglement is bedoeld om een goede leefomgeving te waarborgen en zorgt ervoor dat alle bewoners op een prettige manier samen kunnen wonen. Het is belangrijk dat iedereen zich aan deze regels houdt voor een ordelijke en respectvolle gemeenschap.
Huishoudelijk Reglement
Vereniging van Eigenaren Toscadreef en Othellodreef
Juli 2017
Inhoud
- Inleiding reglement
- Gemeenschappelijke gedeelten
- Privé gedeelten
- Gevaar en overlast
- Vloeren
- Zonneschermen en balkons
- Uniformiteit
- Overtredingen, aansprakelijkheid, procesvolmacht, beroepsmogelijkheid
- Garages
- Bestuur
- Kascommissie
- Betalingsverzuim
- Ingangsdatum, bekendmaking
Artikel 1: Inleiding reglement
- Dit huishoudelijk reglement is opgesteld voor de appartementen aan de Toscadreef 1-41 (oneven), de Othellodreef 49-89 (oneven) en de garages aan de Tannhäuserdreef 9-15 (oneven).
- Dit reglement geldt voor alle eigenaren en gebruikers (waaronder huurders) van privé- en gemeenschappelijke gedeelten van het gebouw en de bijbehorende terreinen.
- De termen in dit reglement hebben dezelfde betekenis als in het splitsingsreglement.
- Elk lid van de VvE ontvangt een exemplaar van de splitsingsakte, het splitsingsreglement en de meest recente versie van dit Huishoudelijk Reglement.
- Dit reglement is ondergeschikt aan het splitsingsreglement, de akte van splitsing en de splitsingstekeningen. Tegenstrijdige bepalingen zijn niet bindend.
- Het bestuur is verantwoordelijk voor de naleving en uitvoering van dit reglement.
- In gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist het bestuur.
- Bij onduidelijkheid over een artikel is de interpretatie van het bestuur leidend.
Artikel 2: Gemeenschappelijke gedeelten
- Het is verboden daken, kelders en andere niet-toegankelijke ruimtes te betreden.
- Gemeenschappelijke ruimten moeten schoon, veilig en vrij blijven van opgeslagen goederen.
- Eigenaars mogen gemeenschappelijke ruimten niet bevuilen of beschadigen.
- Gemeenschappelijke installaties mogen alleen worden gebruikt zoals bedoeld.
- Huishoudelijk afval dient op de daarvoor bestemde plekken te worden aangeboden.
- Het is niet toegestaan objecten aan buitengevels of balustrades te bevestigen.
- Vlaggen mogen alleen worden uitgehangen zonder schade aan het gebouw.
- Roken in gemeenschappelijke ruimten is verboden.
- Honden moeten in gemeenschappelijke ruimten aangelijnd zijn.
- Gemeenschappelijke ruimten mogen niet als speelplaats worden gebruikt.
Artikel 3: Privé gedeelten
- Woningverhuur is toegestaan mits de huurder een gebruikersverklaring ondertekent.
- Commerciële exploitatie (bijv. Airbnb) is niet toegestaan.
- Illegale activiteiten zoals gokspellen en drugsgebruik zijn verboden.
- Opslag van brandgevaarlijke stoffen is niet toegestaan.
- Onoordeelkundige aanpassingen aan installaties zijn verboden.
- Wijzigingen aan leidingen en afvoerpijpen moeten aan voorschriften voldoen.
- Open vuur is alleen toegestaan in privé-tuinen zonder hinder of gevaar.
- Mechanische afzuiging door de gevel mag alleen indien discreet geplaatst.
Artikel 4: Gevaar en overlast
- Tussen 22:00 en 08:00 uur zijn lawaai veroorzakende activiteiten verboden.
- Huisdieren mogen geen overlast veroorzaken; houden van duiven, bijen of kippen is verboden.
- Eigenaars moeten ongewenste toegang tot het gebouw voorkomen en veiligheidsproblemen melden.
Artikel 5: Vloeren
- Harde vloerbedekking mag alleen met een ondervloer van minimaal 10 dB(A) contactgeluidsisolatie.
- Bij geluidsoverlast moeten buren eerst onderling tot een oplossing proberen te komen.
- Indien noodzakelijk, moet de eigenaar op eigen kosten een vloer verwijderen.
- Dit artikel geldt alleen voor vloeren die na de vaststelling van dit reglement zijn aangebracht.
Huishoudelijk Reglement VvE Tosca- en Othellodreef
Artikel 6 Zonneschermen en balkons
6.1 Het is toegestaan zonneschermen of rolluiken aan te brengen, mits van tevoren schriftelijke toestemming is gegeven door het bestuur. Dit wegens uniformiteit van de buitenkant van het gebouw.
6.2 Andere dan in dit Huishoudelijk Reglement genoemde voorzieningen op of aan de balkons en aan de gevels zijn niet toegestaan. Het is niet toegestaan voorwerpen buiten de balkonrand te hebben hangen. Dit geldt bijvoorbeeld voor zonneschermen, bloembakken en wasgoed.
6.3 Het is niet toegestaan kleden, matten en dergelijke buiten de balkons of in de gemeenschappelijke ruimten uit te kloppen. Ook is het niet toegestaan afval in welke vorm dan ook van de balkons of uit de ramen te werpen of in de gemeenschappelijke ruimten te deponeren.
6.4 Vegetatie in de achtertuinen mag alleen boven de hoogte van de balkonranden uitgroeien zolang de eigenaren die daar op uitkijken hiertegen geen bezwaar hebben. Bouwsels in de tuin zijn niet toegestaan.
Artikel 7 Uniformiteit
7.1 Het is niet toegestaan veranderingen aan te brengen die de uniformiteit doorbreken van de buitenkant van de flat, in de gemeenschappelijke ruimten en aan de voordeur, tenzij het bestuur hiervoor schriftelijk toestemming geeft.
7.2 Het is toegestaan om de raam- en deurkozijnen op eigen kosten te vervangen en te vernieuwen, mits hiervoor toestemming is verleend door het bestuur.
7.3 De op de datum van inwerkingtreding van dit Huishoudelijk Reglement aanwezige ongeoorloofde voorzieningen zullen worden gedoogd tot het moment dat de eigenaar zijn appartement overdraagt aan een nieuwe bewoner.
7.4 Het aanbrengen van een schotelantenne is alleen toegestaan op de daarvoor speciaal gecreëerde zone op het dak. Dit dient echter te allen tijde te gebeuren in overleg met het bestuur.
7.5 Bij de brievenbussen is een uniform naamplaatje verplicht. Deze kunnen worden aangevraagd bij de secretaris van de vereniging. Afhankelijk van de situatie kunnen er kosten worden doorberekend aan de eigenaar.
Artikel 8 Overtredingen, aansprakelijkheid, procesvolmacht, beroepsmogelijkheid
8.1 Het bestuur kan bij overtredingen van het bepaalde in de artikelen 2 tot en met 7 van dit reglement de overtreder waarschuwen en daarbij een termijn stellen om de overtreding voor eigen rekening en risico ongedaan te maken.
8.2 Ieder eigenaar is aansprakelijk voor alle schade en ander nadeel welke de VvE lijdt als gevolg van een overtreding van dit reglement.
8.3 Schades krachtens dit reglement zijn direct opeisbaar verschuldigd. Betalingen worden niet opgeschort onder verwijzing naar eventuele verzekeraars die de schade vergoeden. Ieder recht op opschorting of verrekening vanwege welke vordering op de VvE ook is uitgesloten.
8.4 Van de door het bestuur op grond van het artikel 1, lid 7; artikel 7, lid 3 van dit reglement genomen beslissingen, is beroep mogelijk bij de algemene vergadering. Het bestuur is verplicht dit beroep op de agenda te zetten. De uitkomst van die vergadering is bindend. Om het beroep te behandelen kan het bestuur ook een tussentijdse algemene vergadering uitschrijven.
Artikel 9 Garages
9.1 Eigenaren van de garages zijn gehouden de bepalingen van het Huishoudelijk Reglement van de Vereniging na te leven voor zover deze uitsluitend of mede op het eigendom van de garages betrekking hebben.
9.2 De garages mogen voor geen andere doeleinden worden gebruikt dan waarvoor zij bedoeld danwel geschikt zijn, waaraan toegevoegd moet worden dat elk zakelijk gebruik met winstoogmerk is uitgesloten.
9.3 Door ieder der garage-eigenaren zal bij vooruitbetaling maandelijks de bijdrage in de exploitatiekosten op de rekening van de Vereniging worden overgemaakt. Deze bijdrage wordt vastgesteld door de ALV.
9.4 De Vereniging behartigt de belangen van de garage-eigenaren inzake het periodiek en groot onderhoud en de verplichte verzekeringen, het gehele gebouw betreffende.
9.5 Het bestuur van de vereniging voert de administratie voor de garages.
Artikel 10 Bestuur
10.1 Bestuursleden worden voor twee jaar gekozen. Jaarlijks treden er één of meer af, volgens een door het bestuur vast te stellen rooster. Zij zijn meteen herkiesbaar, tenzij ze zich niet herkiesbaar stellen.
10.2 Het bestuur bestaat uit tenminste vijf leden en wel een voorzitter, secretaris, penningmeester en twee gewone leden. Het bestuur wordt uit en door de leden gekozen.
10.3 Indien een bestuurslid tussentijds wil aftreden, moet hij dat de voorzitter en de secretaris minstens een maand van tevoren meedelen. Op de eerstvolgende algemene ledenvergadering wordt zijn vacature opgevuld. Tot die tijd worden zijn werkzaamheden door een ander bestuurslid overgenomen. Een aftredend bestuurslid moet alle stukken, bescheiden en eigendommen van de vereniging meteen aan zijn opvolger of waarnemer overdragen. Een aftredend penningmeester kan zijn werkzaamheden pas overdragen als de Kascommissie zijn administratie heeft goedgekeurd en het bestuur daarvan een schriftelijk bewijs heeft ontvangen.
Artikel 11 Kascommissie
11.1 De vergadering kan een kascommissie benoemen bestaande uit tenminste twee personen die geen deel van het bestuur uitmaken en ook niet anderszins met het beheer of de administratie van de VvE zijn belast.
11.2 De kascommissie werkt in opdracht van de vergadering en is onafhankelijk van het bestuur en een eventuele beheerder.
11.3 De kascommissie onderzoekt de financiële administratie van de VvE en beoordeelt jaarlijks de conceptbegroting en exploitatierekening van de VvE. Voordat de vergadering daarover stemt, brengt de kascommissie schriftelijk verslag omtrent haar bevindingen uit aan de vergadering.
11.4 Het bestuur is verplicht de kascommissie ten behoeve van haar onderzoek alle door de kascommissie gevraagde inlichtingen te verschaffen, haar desgevraagd de kas, recente bankafschriften en online bankgegevens te tonen en de boeken, bescheiden en andere gegevensdragers van de VvE op eerste verzoek ter beschikking te stellen.
11.5 De Kascommissie bestaat uit tenminste twee leden, waarvan jaarlijks één lid niet herkiesbaar is. Eén lid wordt aangewezen als reserve en kan na één jaar worden benoemd tot lid van de Kascommissie. Bestuursleden kunnen niet als lid van de kascommissie worden benoemd.
Artikel 12 Betalingsverzuim
12.1 De betaling van de servicekosten dient vóór de eerste dag van de nieuwe maand op de rekening van de VVE gestort te zijn.
12.2 Indien de betreffende eigenaar na drie maanden na de schriftelijke aanmaning nog niet betaald heeft, is het bestuur gerechtigd de incasso uit te besteden aan een gespecialiseerde derde, zoals een deurwaarder, advocaat of incassobureau.
Artikel 13 Ingangsdatum, bekendmaking
13.1 Dit reglement treedt in werking met ingang van de dag die volgt op zijn vaststelling.
13.2 Een exemplaar van dit huishoudelijk reglement ligt ter inzage bij het bestuur.
Aldus vastgesteld in de bestuursvergadering van beide VvE’s van 5 juli 2017, na een digitale stemming van de eigenaars.